ua en ru

На екс-голову Наглядової ради Рижівського гранітного кар'єра Ковальчука подали позов за брехню і наклеп

На екс-голову Наглядової ради Рижівського гранітного кар'єра Ковальчука подали позов за брехню і наклеп Фото: Рижівський гранітний кар'єр (Youtube)

Позов подав голова правління Рижівського гранітного кар'єру Сергій Корявченков

На екс-голову Наглядової ради ПРАТ "Рижівський гранітний кар'єр" Вадима Ковальчука, який другий рік "намагається захопити" Рижівський гранітний кар'єр, подано позов за брехню і наклеп. Про це голова правління ПРАТ Сергій Корявченков написав у своєму блозі на сайті "Цензор.НЕТ".

"Позов про захист честі, гідності і ділової репутації до Вадима Ковальчука - мною вже поданий, і незабаром стане відома дата засідання", - заявив Корявченков, додавши, що поданий ним позов прийнятий до розгляду, і вже призначено склад суду, який буде розглядати позов.

На екс-голову Наглядової ради Рижівського гранітного кар'єра Ковальчука подали позов за брехню і наклеп

Фото: censor.net.ua

Приводом для позову послужило інтерв'ю Ковальчука "Обозревателю". Як стверджує в блозі Корявченков, Ковальчук в інтерв'ю неодноразово (17 разів) допустив оприлюднення неповної чи викривленої інформації, а також інформації, яка не відповідає дійсності.

В якості прикладу, Корявченков зазначив, що Ковальчук "збрехав про створеної ним організації "Правовий захист бізнесу". В базі YouControl і відкритому Єдиному держреєстрі на сьогодні є 4 організації, в назві яких містяться слова "Правовий захист бізнесу". Ні одна, за словами Корявченкова, не створена Ковальчуком.

Також у блозі Корявченков заявив, що Ковальчук оприлюднив недостовірну інформацію про вартість акцій "Рижівського гранітного кар'єра" в розмірі 3 млн доларів, які він нібито заплатив у 2000-і.

"Ціна придбання акцій, які до 2010 року належали ПП "ТК ВІМ", директором якого був Вадим Ковальчук - навряд чи могла перевищити 165 тис. гривень. Ось копія договору, за яким ПП "ТК ВІМ" продані ці акції в 2011 році ПП "РГК". Він не міг продати їх за ціною, нижчою ціни придбання. Тобто Ковальчук міг заплатити за акції не 3 млн доларів, як він заявляє, а максимум 165 тис. гривень", - написав Корявченков, оприлюднивши відповідні документи.

На екс-голову Наглядової ради Рижівського гранітного кар'єра Ковальчука подали позов за брехню і наклеп

Фото: censor.net.ua

Корявченков також заявив, що для "захоплення кар'єра" Ковальчук і його помічники використовували "юридичну пастку" з незаконним призначенням керівників компаній (з використанням "чорних" реєстраторів) і "підставних" інвесторів (метою яких було роздобути ключову інформацію про кар'єр, щоб полегшити захоплення підприємства). Корявченков додав, що в 2017 році "перша спроба Ковальчука захопити кар'єр була відбита" за допомогою Антирейдерської комісії Міністерства юстиції. Тоді, за словами Корявченкова, справу вела Олена Сукманова, днями призначена першим заступником міністра юстиції.

"Ковальчук, фактично, був визнаний рейдером, так як причетний до незаконної зміни керівництва ПП "РГК" і ПРАТ "Рижівський гранітний кар'єр" влітку 2017 року. Зміна керівництва зазначених підприємств була визнана незаконною і скасована Антирейдерською комісією Міністерства юстиції, про що були видані відповідні накази міністерства. При цьому, коли Міністерство юстиції розглядало мою скаргу, як законного керівника кар'єра, атакувати кар'єр готувався батальйон найнятих рейдерами головорізів", - заявив Корявченков.

Таким чином, за словами Корявченкова, колишній голова наглядової ради "Рыжевского гранітного кар'єра" Ковальчук "другий рік намагається захопити кар'єр, для чого вводить в оману правоохоронні органи і ЗМІ".

"Прошу журналістів звернути увагу на викладені докази і не перетворювати шановні ЗМІ в трибуну для поширення недостовірної інформації", - звернувся до журналістів Корявченков.

Раніше деякі ЗМІ писали, що підтримку Ковальчуку, який намагається захопити Рижівський гранітний кар'єр, надає його кум, екс-прокурор Полтавської області та м. Києва Анатолій Мельник.