ua en ru

Екс-голову банку "Контракт" судитимуть за махінації з майном банку на 10 млн гривень

Екс-голову банку "Контракт" судитимуть за махінації з майном банку на 10 млн гривень Фото: під суд піде ще один голова банку

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт

Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно екс-голови правління ПАТ "Банк" Контракт "за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Згідно з повідомленням, слідство встановило, що колишній голова правління банку, всупереч рішенням спільного засідання спостережної ради та правління фінустанови, здійснила незаконне відчуження приміщень, що належали банку, площею понад 1100 кв. м. за ціною на 10 млн гривень, що є заниженою вартістю.

Крім того, в рамках даного розслідування повідомлено про підозру оцінювачу майна, який без проведення огляду та фотографування зазначених приміщень склав завідомо підроблений звіт про їх вартість.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро розслідує виведення коштів Національного банку України, виділених для рефінансування, через австрійські банки.