ua en ru

Екс-глава "Артемсолі" вважає причиною своєї відставки перешкоджання виведенню коштів держпідприємства

Екс-глава "Артемсолі" вважає причиною своєї відставки перешкоджання виведенню коштів держпідприємства Фото з відкритих джерел

Минулого тижня Міністерство аграрної політики та продовольства України змінило керівника державного підприємства "Артемсіль"

Екс-глава "Артемсолі" Вікторія Луценко вважає причиною своєї відставки перешкоджання виведенню коштів держпідприємства. Про це повідомляють українські ЗМІ.

Як повідомлялося, минулого тижня Міністерство аграрної політики та продовольства України змінило керівника державного підприємства "Артемсіль". Так, замість Вікторії Луценко, яка працювала на посаді в. о. директора "Артемсолі" близько року, був призначений Юрій Товстокоренко.

Управління підприємством при Луценко не можна назвати неефективним, про що говорить статистика, що наведена на сайті профільного міністерства, яка свідчить про зростання чистого прибутку вже за 11 місяців 2017 року порівняно з аналогічним періодом 2016 року. Більш того, помітно покращилася і соціальна атмосфера на самому підприємстві, що не раз відзначалося і самими соледарцями, зазначають в ЗМІ. Також у січні відкриття нової прогресивної лінії по виробництву солі відвідав голова Донецької ВГА Павло Жебрівський, який зазначив інноваційний підхід в роботі підприємства.

На думку самої Вікторії Луценко, причина її відставки проста — її діяльність щодо перешкоджання виведенню коштів держпідприємства за фіктивними договорами. У коментарі виданню екс-керівник ДП "Артемсіль" сказала наступне: "Таке рішення було повною несподіванкою як для мене, так і для колективу.

"В процесі своєї роботи по захисту "Артемсолі" від рейдерських атак і корупційних схем, відстоювання інтересів колективу, який був зі мною поруч в моїй боротьбі, я не зовсім зрозуміла таке рішення Міністерства. Впевнена, що у своїй діяльності щодо збереження та підтримки ефективно працюючих держпідприємств і захист інтересів таких стратегічних для нашої країни об'єктів, як "Артемсіль", чиновники вже розуміють очевидну непослідовність своїх дій. Зараз "Артемсіль" у руках тих, для кого в пріоритеті — вивести величезні суми з підприємства", - говорить вона.