ua en ru

Економічна частина УА з ЄС має бути підписана одразу після інавгурації нового Президента, - Порошенко

Економічна частина Угоди про асоціацію з Європейським союзом має бути підписана одразу після інавгурації нового Президента України.

Економічна частина угоди про асоціацію з Європейським союзом має бути підписана одразу після інавгурації нового Президента України. Про це заявив кандидат у Президенти України Петро Порошенко (на фото), передає його прес-служба.

За словами Порошенка, підписання та введення в дію УА надали б можливість введення антикорупційних заходів та пакету реформ вже в найближчі терміни.

Порошенко висловив надію, що ЄС і його лідери, які послідовно підтримували європейський вибір українських громадян і декларували готовність завершення підписання УА відразу ж після виборів Президента України, також підтримають цю позицію.

Нагадаємо, вчора заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський заявив, що ЄС найближчим часом підпише з Україною УА в частині створення зони вільної торгівлі (ЗВТ).

Раніше єврокомісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле на брифінгу в Києві зазначив, що Україна може підписати економічну частину Угоди про асоціацію з Євросоюзом на саміті ЄС 27 червня у Брюсселі.

16 травня голова Верховної Ради Олександр Турчинов під час зустрічі із Фюле заявив про те, що Угода про асоціацію з Євросоюзом і лібералізація візового режиму з ЄС можуть досить швидко набути конкретних форм.

Як відомо, в МЗС розраховують на підписання економічної частини УА з ЄС найближчим часом після президентських виборів.

Зазначимо, Україна планує створити міжвідомчий орган для імплементації УА з ЄС.