ua en ru

УА з ЄС і лібералізація візового режиму з ЄС можуть швидко набути конкретних форм, - Турчинов

Угода про асоціацію з Європейським союзом та лібералізацію візового режиму з ЄС може достатньо швидко набути конкретних форм.

Угода про асоціацію з Європейським союзом та лібералізацію візового режиму з ЄС може достатньо швидко набути конкретних форм. Про це заявив голови Верховної Ради України Олександра Турчинова під час зустрічі з комісаром Європейського союзу з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле сьогодні у Києві, повідомила прес-служба голови Верховної Ради України.

За словами Турчинова, європейська перспектива для України - це реальність.

"Ця реальність може набути конкретних форм достатньо швидко. І Росія розуміє, що в України є потенціал, який може бути достатньо швидко реалізований", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що керівництво Російської Федерації боїться перетворення України у сильну, могутню та демократичну країну, яка посилить ЄС.

"Саме цим пояснюється агресія Росія та спроби військовим шляхом зупинити процес розвитку України", - сказав Турчинов.

Спікер ВР підкреслив, що незважаючи на агресію РФ та ті провокації, що відбуваються на Сході, "влада йде шляхом стабілізації ситуації в цілому по Україні, шляхом децентралізації, розширення повноважень регіонів та боротьби з корупцією".

Разом з тим, Турчинов наголосив, що влада готова до діалогу з тими представниками Сходу, "хто готовий діяти в правовій площині".
Своєю чергою, Фюле наголосив, що Європа бачить в Україні "надійного партнера".

"Європейська спільнота підтримувала і підтримуватиме українську владу в питанні стабілізації ситуації в Україні", - сказав він, додавши, що робитиме все від нього залежне для сприяння процесу європейської інтеграції нашої країни.