ua en ru

Єфремову загрожує довічне ув'язнення, - нардеп

Єфремову загрожує довічне ув'язнення, - нардеп Фото: Олександр Єфремов

Йому можуть зменшити термін, якщо він піде на співпрацю зі слідством

Екс-керівнику фракції Партії регіонів Олександру Єфремову загрожує довічне ув'язнення. Проте, йому можуть зменшити термін, якщо він піде на співпрацю зі слідством, заявив старший помічник генерального прокурора України з особливих доручень (2014-2015), народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Валерій Карпунцов в ефірі "5 каналу".

"Відповідальність за Кримінальним кодексом, яка є значною, ті роки, які у перспективі можуть бути проведені за ґратами, а там йде до довічного ув'язнення. Йому можуть зменшити термін, якщо він піде на співпрацю зі слідством. І це є безцінна інформація. Суд, я впевнений, за умови співпраці піде назустріч стосовно зменшення строку відбування покарання", - зазначив він.


Крім того, Карпунцов додав, що Єфремов був впевнений у своїй безкарності, й не припускав, що генеральний прокурор піде на такі дії.

"Природно, що генпрокурор активізував всі ті провадження, за якими є запит у суспільства... Він (Олександр Єфремов) був впевнений у безкарності і не думав, що на такі дії піде генеральний прокурор", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Єфремову буде запропоновано піти на угоду зі слідством задля дачі показів щодо планів російського керівництва на початку неоголошеної війни з Україною.