ua en ru

Єфремов: ПР відправить на доопрацювання закон про введення електронних паспортів з біометричними даними

Партія регіонів відправить на доопрацювання закон про введення електронних паспортів з біометричними даними. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив лідер Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Позиція нашої фракції буде наступною. Ми відправимо цей закон на подальше доопрацювання на комітет. Якщо фахівці знайдуть відповідне погодження щодо цього закону в перспективі, значить повернемося до його розгляду. Якщо ж не знайдуть, то ми будемо розробляти новий документ і цей документ з'явиться в сесійній залі після прийняття рішення по першому питанню, про який я сказав", - зазначив Єфремов.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович застосував право вето до закону "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України", згідно з яким пропонується скасувати паспорт - як документ, що засвідчує особу громадянина України, і ввести посвідчення громадянина України.

Верховна Рада України (ВР), 23 вересня, ухвалила в другому читанні в цілому і як закон депутатський законопроект, який пропонує врегулювати відносини у сфері оформлення, видачі та обміну, продовження терміну дії та вилучення документів, що підтверджують особу, громадянство України та його спеціальний статус.

Відповідно до законопроекту, такими документами є паспорт громадянина України для виїзду за кордон, дипломатичний паспорт України, службовий паспорт України, пенсійне посвідчення, посвідчення водія, посвідчення застрахованої особи, картку мігранта, дозвіл на роботу і т.д.