ua en ru

Єфремов наполягає на розгляді держбюджету-2013 ВР 6 грудня

Партія регіонів вважає за доцільне проведення голосування Верховною Радою (ВР) по державному бюджету на 2013 р. 6 грудня. Крім того, ПР підтримує пропозицію голови Верховної Ради (ВР) України Володимира Литвина про те, щоб усі законопроекти, крім проекту державного бюджету на 2013 р., розглянув наступний парламент, однак завтра в парламенті із заявами повинні виступити представники парламентських фракцій. Про це в ході сьогоднішньої погоджувальної ради лідерів депутатських груп і фракцій заявив керівник парламентської більшості Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми згодні з вашою пропозицією, але є прохання завтра, у вівторок дати колегам від фракцій виступити, потім - представлення держбюджету", - сказав Єфремов.

За його словами, часу, що залишився до розгляду в парламенті проекту бюджету, цілком вистачить для вивчення поданого Кабінетом міністрів документа, а в четвер, 6 грудня, його потрібно проголосувати.

Глава фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін під час погоджувальної ради ВР заявив, що опозиція виступає проти розгляду бюджету на 2013 р. без дотримання всієї процедури.

"Наша фракція сьогодні, як і раніше, наполягає на розгляді проекту бюджету за повною процедурою", - заявив він.

Також Кожем'якін додав, що опозиція вимагатиме дотримання всієї процедури Бюджетного Кодексу: "Наспіх "склепати" цей бюджет неправильно, хоча ми розуміємо, що вже немає з чого платити зарплати і пенсії. Але в будь-якому випадку, перед тим, як розглянути цей бюджет, потрібно пройти всі процедури", - заявив він.

Він не виключив, що провладна більшість зробить спробу проголосувати за бюджет завтра в цілому і зазначив, що "цього не можна допустити".

У свою чергу лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко заявив: "Ми вважаємо, що бюджет повинен розглядати парламент наступного скликання".

Читайте також: ВР розгляне проект бюджету-2013 на завтрашньому пленарному засіданні, - Литвин