ua en ru

Єфремов: Голосування 8 регіоналів разом з опозицією - не ознака розколу в лавах ПР

Той факт, що 8 народних депутатів з фракції Партії регіонів проголосували за прийняття проекту закону про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України з метою забезпечення міжнародно-правових зобов'язань України (№ 1099), не свідчить про розкол у лавах фракції Партії Регіонів, оскільки це було зроблено з відома керівництва провладної фракції. Про це в ході сьогоднішнього брифінгу у Верховній Раді заявив керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на запитання журналістів про те, чи було це голосування ненавмисним, проявилося чи в ньому співчуття до колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, або воно свідчить про розкол в рядах ПР, Єфремов зазначив: "Жодного натяку на розкол немає. Але є і перше , і друге, про що ви говорили в своєму питанні. Мені приємно, що мої колеги з фракції підійшли перед голосуванням до мене і поставили мене до відома, що у них є своя позиція з даного питання і вони хотіли б її висловити. Я не порахував своїм правом забороняти їм це робити і дав вільне голосування цим людям ".

Нагадаємо, сьогодні в парламент не зміг у першому читанні прийняти Закон про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України з метою забезпечення міжнародно-правових зобов'язань України (№ 1099). За його ухвалення проголосував лише 161 народний депутат, серед яких крім опозиції 8 депутатів із фракції ПР: Яків Безбах, Віктор Бондар, Віктор Развадовський, Григорій Смітюх, Нестор Шуфрич, Віктор Жеребнюк, Олег Кулініч, Юрій Шаповалов.

Читайте також: ВР відхилила проект закону про декриміналізацію статей, за якими засуджено Тимошенко і Луценко.