ua en ru

ЄБРР виділив 2 млрд євро для підтримки України

ЄБРР виділив 2 млрд євро для підтримки України Фото: ЄБРР виділив 2 млрд євро для України (ebrd.com)

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголосив про початковий пакет заходів щодо забезпечення стійкості на суму 2 млрд євро, щоб допомогти громадянам, компаніям і країнам, постраждалим від війни в Україні. Банк також пообіцяв зробити все можливе, щоб допомогти у відновленні країни, як тільки дозволять умови.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення банка.

Фінансування буде надано в найкоротші терміни для підтримки українських компаній - наприклад, у вигляді відстрочених кредитів, підтримки ліквідності і торгового фінансування. Там, де це можливо, підприємствам допоможуть переїхати, щоб їх робота могла тривати.

Крім того, розроблена банком програма забезпечення стійкості та забезпечення засобів до існування допоможе країнам, безпосередньо постраждалим від припливу українських біженців. Жінки, діти та люди похилого віку складають більшість переміщених осіб, і муніципальна влада стикається з величезними труднощами в управлінні потоком людей.

Цей пакет був схвалений сьогодні радою директорів Банку і являє собою перший раунд підтримки. Раніше ЄБРР заявляв про свою непохитну підтримку України та її народу і засудив агресію з боку Російської Федерації та Білорусі.

Президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо заявила: "Наші акціонери повністю підтримали цей пакет, і наші співробітники вже працюють на місцях для реалізації цих кроків. Ми зіткнулися з безпрецедентною кризою, але протягом всієї своєї історії ми були банком, який готовий прийняти виклик. Народ України користується нашою повною підтримкою".