ua en ru

ЄБРР і ЄІБ інвестують 50 млн євро на інфраструктуру річки Дніпро

ЄБРР і ЄІБ інвестують 50 млн євро на інфраструктуру річки Дніпро Фото: ЄБРР і ЄІБ вкладуть у річку Дніпро 50 млн євро (колаж РБК-Україна)

Проекти, які вкладуть кошти, поки не оприлюднені

Європейський банк реконструкції та розвитку спільно з Європейським інвестиційним банком профінансують заходи щодо розвитку та реконструкції інфраструктури річки Дніпро. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Як наголошується в повідомленні, європейські партнери підкреслили важливість Дніпра, як міжнародної транспортної артерії і джерела питної води.

Розвиток інфраструктури Дніпра дозволить розвантажить автомобільні і залізничні магістралі, а також буде сприяти екологізації перевезень шляхом зменшення шкідливих викидів автомобільним транспортом. Також це є одним із пріоритетних завдань Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Конкретні проекти, на які буде спрямовано фінансування, не озвучувалися, проте є передумови вважати, що частина коштів буде вкладено в ремонт шлюзів.

З часом річка Дніпро може стати частиною Транс'європейської транспортної системи E40 Рейн-Дунай-Чорне море, А7, Дніпро Прип'ять, Балтійське море.

Нагадаємо, відновлення річкового судноплавства названо однією з основних завдань уряду.