ua en ru

Ебботт запросив Порошенко відвідати Австралію до кінця року

Ебботт запросив Порошенко відвідати Австралію до кінця року Джерело фото:EPA
Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт запросив Президента України Петра Порошенка відвідати Австралію до кінця 2014 року.

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт запросив Президента України Петра Порошенка відвідати Австралію до кінця 2014 року. Про це, зокрема, йшлося у їх телефонній розмові, передає прес-служба українського лідера.

Як повідомляється, Порошенко подякував Тоні Ебботта за підтримку України і її територіальної цілісності.
"Я щиро вдячний за ту неймовірну солідарність і Ваші зусилля, які зробили тему агресії проти України основним на порядку денному саміту "Великої двадцятки" в австралійському Брісбені", - заявив Порошенко.

За його словами, українці цінують, що Австралія, яка "є такою далекою і одночасно такий дружній", зайняла чітку позицію щодо підтримки мирного врегулювання ситуації на Донбасі і засудила порушення міжнародного права.

У свою чергу Тоні Ебботт зазначив, що всі лідери демократичного світу під час саміту однозначно надали підтримку Україні та її територіальної цілісності. Він підкреслив, що сьогодні в Україні йде боротьба за свободу і демократію, і підтримка всього цивілізованого світу на боці України.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама на саміті G-20 в Брісбені заявив, що Росія як і раніше буде залишатися в ізоляції, якщо не змінить свою політику в Україні.