ua en ru

ЄБА закликала "Укрзалізницю" врахувати зауваження до договору про перевезення

ЄБА закликала "Укрзалізницю" врахувати зауваження до договору про перевезення Ілюстративне фото (РБК-Україна)

ЄБА звернулася до Кравцова

Договір приєднання про надання послуг по організації перевезення вантажів залізничним транспортом потребує суттєвого доопрацювання. Про це йдеться у зверненні Європейської бізнес асоціації (ЄБА) до голови правління "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, повідомляє РБК-Україна.

Зокрема, як зазначили в ЄБА, відповідний документ обговорювався на зустрічі бізнес-спільноти з "Укрзалізницею", проте зауваження підприємців не були враховані.

Як відомо, "Укрзалізниця" хоче, щоб замовник організовував усунення поточних технічних несправностей вагонів, що виникли в процесі експлуатації на території інших держав. У той же час в ЄБА наполягають, що поточний ремонт вагонів є зобов'язанням перевізника.

Крім того, комітет з логістики асоціації виступає категорично проти ініціативи щодо зміни порядку нарахування плати за користування, в тому числі проти плати за перенесення наступного грозовий операції.

В ЄБА нагадали, що згідно з дослідженням АМКУ, "Укрзалізниця" займає монопольне становище на суміжних ринках (перевезення, надання вагонів). У зв'язку з цим включення в новий проект договору дискримінаційних по відношенню до вантажовласників умов – неприпустимо.

Європейська бізнес асоціація дійшла до висновку, що до усунення відповідних зауважень проект договору "Укрзалізниці" не може бути імплементований.

ЄБА закликала "Укрзалізницю" врахувати зауваження до договору про перевезенняЄБА закликала "Укрзалізницю" врахувати зауваження до договору про перевезенняЄБА закликала "Укрзалізницю" врахувати зауваження до договору про перевезенняЄБА закликала "Укрзалізницю" врахувати зауваження до договору про перевезення

Нагадаємо, раніше експерт в області транспортної інфраструктури Валерій Ткачов вже звертав увагу на те, що "Укрзалізниця" ігнорує невдоволення бізнесу впровадженням нового порядку плати за користування вагонами компанії при вантажних операціях, а також впровадженням нової редакції договору з клієнтами на організацію перевезення вантажів.

Крім того, народний депутат 8 скликання Ігор Артюшенко звертався до президента Володимира Зеленського із закликом провести аудит "Укрзалізниці" і змінити керівництво. Як зазначив політик, низька ефективність управління УЗ Євгеном Кравцовим призвела до катастрофічних наслідків.