ua en ru

E.On і Qatargas підписали контракт на постачання 10 млрд куб. м катарського газу на термінал в Роттердамі

Німецький концерн E.On і Qatargas сьогодні підписали контракт на постачання катарського скрапленого природного газу (СПГ) на регазифікаційний термінал Gate Regasification Terminal у Роттердамі (Голландія) строком на 5 років, йдеться в повідомленні E.On. Як наголошується в повідомленні, постачання передбачається почати в 2014 р. з можливістю доведення їх до 10 млрд куб. м СПГ протягом 5 років.

За словами глави підрозділу E.On Global Commodities SE (EGC) Христофера Дельбрюка, "цей договір являє собою значний крок у розвитку глобальної стратегії зростання і є серйозним досягненням у налагодженні довгострокових партнерських відносин з Катаром".

У повідомленні також згадується про те, що "Катар володіє третіми за величиною запасами природного газу в світі й давно зарекомендував себе як лідер на міжнародному ринку СПГ".

Досі Е.Оп покривав свої потреби в газі в основному за рахунок поставок з Росії, Норвегії, Німеччини і Голландії (Нідерланди).

Існуючі газові контракти E.On з російським "Газпромом" передбачають поставку газу в обсязі 600 млрд куб. м до 2036 р. Контракт передбачає можливість постачання до 21,1 млрд куб. м газу в рік.

Угода з Qatargas є другим важливим довгостроковим контрактом, підписаним E.On в останні кілька тижнів. До цього Е.Оп уклав довгостроковий контракт з Азербайджаном про постачання природного газу. Контракт передбачає закупівлю 40 млрд куб. м газу протягом 25 років.