ua en ru

Джонсон заявив про відсутність доказів втручання росії у вибори Британії

Джонсон заявив про відсутність доказів втручання росії у вибори Британії Фото: Борис Джонсон (facebook.com/borisjohnson)

Також у Британії розслідують можливе втручання РФ у кампанію по Brexit

Міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив у середу, 1 листопада, що немає ніяких доказів того, що Російська Федерація втручалася в британські вибори. Про це повідомляє Reuters.

Видання зазначає, що на питання, чи вважав Джонсон, що Росія зіграла свою роль на британських виборах, він відповів: "Ні, я не бачив ніяких доказів... Наскільки я знаю, вони (РФ, - ред.) не грали ніякої ролі".

Нагадаємо, у Британії виборча комісія почала розслідування у справі про фінансування кампанії по виходу з Європейського союзу (Brexit) на тлі побоювань щодо можливого російського втручання в демократичні процеси.

Повідомляється, що комісія перевірить, чи не порушив один з найбільших спонсорів кампанії, мільйонер Аарон Бенкс, правила фінансування напередодні референдуму 2016 року. Крім того, комісія розслідує пожертвування на суму 2,3 млн фунтів стерлінгів і оцінить, чи був Бенкс "справжнім джерелом" пожертвувань, зроблених від його імені.

Парламентарії відзначили занепокоєність суспільства з приводу іноземного, і особливо російського втручання в західну політику. У свою чергу Бенкс раніше хвалився зустрічами з російським послом, але наполягав, що фінансування з російських джерел не надходило.