ua en ru

Джонсон привітав Україну з Днем Незалежності

Джонсон привітав Україну з Днем Незалежності Фото: прем'єр Британії Борис Джонсон (twitter.com/10DowningStreet)

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон привітав Україну з 31-ою річницею Незалежності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення канцелярії прем'єра Британії в Twitter.

"Сполучене Королівство буде продовжувати підтримувати наших українських друзів - зараз і в майбутньому", - йдеться в повідомленні.

На честь Дня Незалежності України Даунінг-стріт прикрасили соняшниками та блакитними і синіми гортензіями.

Згодом Борис Джонсон опублікував відеозвернення, в якому привітав українців із Днем незалежності.

"Сьогодні незалежність України знову під загрозою, і її народ бореться зі сталлю та мужністю, щоб захистити свої будинки та свої сім'ї та зберегти право вирішувати свою долю у власній країні. Я ні на секунду не сумнівався, що Україна переможе у цій боротьбі, бо жодна сила на землі не зможе подолати патріотизм 44 мільйонів українців", - заявив британський прем'єр.

Він підкреслив, що скільки б часу не зайняла перемога у війні, Великобританія стоятиме на боці України і надаватиме всю можливу військову, економічну та гуманітарну підтримку.

"З 24 лютого ми поставили Україні більше оборонної зброї, ніж будь-яка інша європейська країна, включаючи майже 7000 протитанкових ракет. І ми прийняли понад 100 тисяч наших українських друзів, щоб знайти безпеку тут, у Великій Британії. Одного разу Україна пройде через це випробування і здобуде перемогу. І коли цей момент настане, а він настане, ми у Великій Британії будемо ще більше пишатися тим, що є друзями України", - підкреслив Джонсон.

Зазначимо, що під час свого звернення президент України Володимир Зеленський заявив, що українцям близький прем'єр Британії Борис Джонсон, ніж росіяни.

"Ми не будемо шукати з терористами розуміння. Хоча розуміємо російську мову, яку ви прийшли захищати. І вбили тисячі людей, яких прийшли звільняти. І нам набагато більше зрозумілий і близький Джонсон, який говорить по-англійськи, ніж вбивці, насильники і мародери, які все це робили по-російськи", - заявив глава держави.

Нагадаємо, 24 серпня Україна відзначає День Незалежності. Вперше свято проходить в умовах повномасштабної війни, а всі урочистості скасовані через загрозу ракетних обстрілів.

Детальніше про знакові події в нашій країні за період її незалежності - читайте в матеріалі "З 90-х до сьогоднішнього дня. Нескорені українці відзначають День Незалежності".