ua en ru

Джонсон назвав лідера лейбористів "корисним ідіотом Кремля"

Джонсон назвав лідера лейбористів "корисним ідіотом Кремля" Фото: Борис Джонсон (facebook.com/borisjohnson)

Глава МЗС Британії звинуватив Кремль у спробі приховати факти

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон назвав лідера Лейбористської партії і опозиції Джеремі Корбіна "корисним ідіотом Кремля" через його коментарі з приводу отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його дочки. Про це повідомляє BBC з посиланням на The Sunday Times.

Джонсон сказав, що лідер Лейбористської партії висловлював марну довіру пропаганді Москви, прямо не висловлюючи підтримку позиції уряду Британії.

За словами глави МЗС, Кремль зробив "цинічну спробу поховати незручні факти під лавиною брехні та дезінформації".

"Єдине, що допомагає Кремлю створювати фальшиву довіру до його пропаганди - залучення політиків із інших країн. На жаль, я змушений зробити висновок, що Джеремі Корбін приєднався до цих зусиль", - повідомив Джонсон.

Своєю чергою, прес-секретар Лейбористської партії повідомив: "Джеремі Корбін неодноразово заявляв, що докази вказують на те, що Росія прямо або опосередковано відповідальна за інцидент (отруєння Скрипаля, - ред.)".

Представник партії також заявив, що Джонсон "виставив себе дурнем" і дискредитував уряд, серйозно спотворивши інформацію, отриману від експертів хімічної лабораторії Портон-Дауна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посольство Росії в Великобританії направило в британський МЗС ноту з проханням про зустріч з Джонсоном щодо "справи Скрипаля".