ua en ru

Справа Скрипаля: Росія просить британський МЗС про зустріч із Джонсоном

Справа Скрипаля: Росія просить британський МЗС про зустріч із Джонсоном Фото: посольство РФ у Лондоні (ru.wikipedia.org)

У посольстві РФ висловили надію на проведення такої зустрічі "найближчим часом"

Посольство Росії в Великобританії направило в британський МЗС ноту з проханням про зустріч із главою Міністерства закордонних справ Борисом Джонсоном по "справі Скрипаля". Про це повідомив представник прес-служби російського посольства, передає РИА Новости.

"Давно назріла зустріч посла Олександра Яковенка з міністром закордонних справ Великобританії Борисом Джонсоном для обговорення всього комплексу двосторонніх відносин, а також розслідування інциденту в Солсбері", - сказав представник.

За його словами, Яковенко направив Джонсону особисту ноту. Також у посольстві Росії висловили надію на проведення такої зустрічі "найближчим часом".

Нагадаємо, раніше стало відомо, що консульство Великобританії відмовило племінниці отруєного екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля Вікторії у видачі візи. Згодом британські ЗМІ з'ясували, що консула збентежили мета візиту родички і її матеріальне становище.

"А) Немає жодних свідчень того, що раніше ви вже відвідували Сергія і Юлію Скрипаль у Великобританії. В) На даний момент Сергій Скрипаль не може приймати гостей. С) Немає впевненості в тому, що Юлія Скрипаль хоче вашого візиту", - йшлося в рішенні.