ua en ru

Дим від масштабних пожеж у Сибіру вже огорнув узбережжя США і Канади

Дим від масштабних пожеж у Сибіру вже огорнув узбережжя США і Канади Фото: пожежі в Сибіру (vk.com sibfm)

Горить близько трьох мільйонів гектарів лісу

Дим від масштабних лісових пожеж у Сибіру (Росія) досяг узбережжя Аляски і Канади. Про це свідчать дані зі супутникових знімків, зроблених агентством NASA.

Так, за даними агентства, у вівторок, 30 липня, дим від сибірських пожеж досяг Аляски і частини західного узбережжя Канади.

Дим від масштабних пожеж у Сибіру вже огорнув узбережжя США і Канади

"Дим від сибірських пожеж подолав східну частину Росії і тепер його видно на Алясці, де він, можливо, змішався із димом від місцевих пожеж", - заявив фахівець з вивчення атмосфери Центру космічних польотів імені Годдарда Колен Сефтор.

Як писало РБК-Україна, через масштабні лісові пожежі в Сибіру, ​​а саме на території Іркутської області, Красноярського краю, у деяких районах Забайкальського краю, Бурятії і Якутії ввели режим надзвичайної ситуації. Тоді повідомлялося, що загальна площа загоряння у регіоні становить 1 млн 603 тис. га.

Нагадаємо, в центральній частині Португалії спалахнули масштабні лісові пожежі. Займання сталося 20 липня у районі Каштелу-Бранку, в 200 км на північний схід від Лісабона. В результаті пожеж постраждали вісім пожежних і 12 цивільних, один з них доставлений у лікарню.