ua en ru

Двох працівників аеропорту "Бориспіль" викрили на одержанні хабара

Двох працівників аеропорту "Бориспіль" викрили на одержанні хабара Фото: місце події (kobl.gp.gov.ua)

Посадовців викрили на хабарі у розмірі в 141 тисячу гривень

Двох службових осіб державного підприємства міжнародного аеропорту "Бориспіль" викрили на одержанні хабара у розмірі 141 тис грн, яку посадовці вимагали від суб'єктів господарювання за участь в тендерах. Про це повідомила речниця Генерального прокурора України Лариса Сарган у Twitter.

Так, на хабарі викрили начальника служби закупівель та начальника відділу матеріально-технічного забезпечення служби закупівель. В ході затримання вилучено суму грошей у 40 тисяч грн, а також у 101 тисячу грн.

Повідомляється, що посадовці впливали на проведення тендерів із закупівлі товарів, робіт та послуг, допускаючи до участі в зазначених операціях суб'єктів господарювання, отримуючи від них 10-20% від загальної суми тендеру.

Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) КК України триває.

Нагадаємо, раніше в київському аеропорту "Бориспіль" затримали головного державного інспектора відділу митного оформлення "Бориспіль-Аеропорт" Київської митниці ДФС України та головного державного інспектора другого відділу оперативного реагування управління протидії митним правопорушенням Київської митниці.