ua en ru

Двох чиновників "Укрзалізниці" підозрюють у привласненні 3 млн гривень держкоштів

Двох чиновників "Укрзалізниці" підозрюють у привласненні 3 млн гривень держкоштів Фото: двох чиновників "Укрзалізниці" підозрюють у привласненні державних коштів

Чиновники закупили в 2013-2014 роках матеріали за завищеними в 4-8 разів цінами

Двох посадових осіб регіональної філії ПАТ "Укрзалізниця" ДП "Південна залізниця" підозрюють у привласненні 3 млн гривень бюджетних коштів. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"В рамках кримінального провадження двом керівникам підрозділів зазначеного підприємства оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. ч. 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що чиновники, вступивши в змову з раніше судимим громадянином та використовуючи підконтрольні останньому приватні фірми, в 2013-2014 здійснювали державні закупівлі комплектуючих виробів в порушення законної процедури та за завищеними в 4-8 разів цінами.

Сума збитків, заподіяних державі внаслідок дій посадових осіб, що становить майже 3 млн гривень.

У цей час підготовлено клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Крім того, встановлюється місцезнаходження співучасника цього злочину.

Нагадаємо, поліція підозрює посадових осіб КП "Харківська дирекція будівництва метрополітену" у привласненні частини коштів, виділених на будівництво ділянки метро.