ua en ru

Поліція виявила розкрадання держкоштів на будівництві метро в Харкові

Поліція виявила розкрадання держкоштів на будівництві метро в Харкові Фото: метро Харкова

Відзначається, що на будівництво ділянки метро Харкова виділили 324,5 млн гривень

Поліція підозрює посадових осіб КП "Харківська дирекція будівництва метрополітену" у привласненні частини коштів, виділених на будівництво ділянки метро. Про це йдеться в постанові Київського районного суду Харкова, повідомляють "Наші гроші".

Наголошується, що на будівництво ділянки метро Харкова виділили 324,5 млн гривень. Однак сума привласнених коштів в постанові не вказана.

Повідомляється, що з 2014 по 2016 рік посадові особи Харківського метро за попередньою змовою з компанією "Тунельбуд" здійснювали привласнення коштів бюджету, виділених на будівельно-монтажні роботи на ділянці від станції метро "Олексіївська" - "Проспект Перемоги" в рамках проекту будівництва дільниці третьої гілки метро в місті.

Це перше звернення в суд поліції в рамках цього кримінального провадження.

Власником фірми "Тунельбуд" є ВАТ "Харківстальконструкція", яке належить Анатолію Бондаренку, Олегу Чигринову і Тетяні Кагановской, дочки покійного Євгена Кушнарьова, голови Харківської ОДА (2000-2004), народного депутата від Партії регіонів (2006-2007).

Згідно документації тендеру 2014 року, "Тунельбуд" повинен був закінчити роботи ще до кінця липня 2015 року. Але сторони двічі укладали додаткові угоди про продовження робіт.

Нагадаємо, 19 серпня в Харкові відкрили нову станцію метрополітену. Про це президент України.