ua en ru

Дві третини росіян, як і раніше стежать за подіями в Україні

Дві третини росіян, як і раніше стежать за подіями в Україні Фото: АТО

Майже 65% росіян підтримують політику РФ щодо України

Рівень інтересу росіян до подій в Україні не слабшає. Про це свідчить опитування Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД), результати якого розміщені на сайті організації.

"Рівень інтересу до подій в Україні серед громадян РФ в січні склав 67%. Порівняно з попереднім опитуванням у вересні 2015 року, цей показник знизився всього на 4%. При цьому люди пенсійного віку цікавляться ситуацією помітно більше, ніж молодь (87% серед 60-річних і старше проти 55% серед 18-24-річних)", - повідомляє ВЦИОМ.

Згідно з даними опитування, 64% росіян підтримують політику влади щодо України. Між тим зворотної думки дотримуються 23% респондентів.

Як наголошується, росіяни розійшлися в думках у питанні, яку політику слід проводити російським властям надалі. 30% респондентів виступають за політичну й економічну ізоляцію України, 28% пропонують протидіяти її політичного курсу, однак налагодити економічні і соціальні зв'язки. Повернення повноцінної взаємодії у всіх сферах хотіли б 25% росіян.

Опитування ВЦВГД проведено 23-24 січня 2016 року. У ньому взяли участь 1600 чоловік з 130 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Нагадаємо, за даними січневого дослідження соціологів з "Левада-центру, 10% росіян ставляться з повагою до главі Чечні Рамзану Кадирову, ще 7% не відчувають до нього симпатію, а 22% не можуть сказати про нього нічого поганого.