ua en ru

Два мільярди за політ. Уряд США відмовив Безосу в місячній програмі

Два мільярди за політ. Уряд США відмовив Безосу в місячній програмі Фото: Джефф Безос, засновник Amazon (blueorigin.com)

Американський уряд у п'ятницю відхилив пропозицію засновника Amazon і компанії Blue Origin мільярдера Джеффа Безоса з виготовлення та обслуговування космічного модуля для польоту на Місяць. Він пропонував укласти контракт на два мільярди доларів

Про це пише РБК-Україна з посиланням на CNBC.

Компанія оскаржила рішення про виділення 2,9 млрд доларів компанії мільярдера Ілона Маска SpaceX на будівництво місячного модуля, стверджуючи, що космічне агентство NASA має визначити кілька постачальників, а не віддавати перевагу одному. Однак Рахункова палата США, куди було направлена скарга, заявила, що протест відхилений.

"Без конкуренції короткострокові та довгострокові місячні амбіції NASA будуть відкладені, зрештою коштуватимуть дорожче, що не відповідатиме національним інтересам", - заявив Безос.

У квітні NASA уклало з компанією SpaceX контракт на створення космічного корабля для доставлення астронавтів на поверхню Місяця у 2024 році.