ua en ru

ДТЕК відмовилася приймати вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну з 14 січня

ДТЕК відмовилася приймати вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну з 14 січня Фото: ДТЕК відмовилася приймати вугілля державних шахт Львівсько-Волинського басейну з 14 січня

Шахти не отримують кошти для виплати зарплати

Компанія ДТЕК з 14 січня 2016 року відмовилася приймати вагони з вугіллям, видобутим на державних шахтах Львівсько-Волинського басейну. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

"З 14 січня 2016 року без попереднього офіційного повідомлення компанія ДТЕК (ТЕС ПАТ "ДТЕК Західенерго") відмовляється приймати вагони з вугіллям, видобутим на державних шахтах регіону і заадресованим у відповідній автоматизованій системі ПАТ "Укрзалізниця", - йдеться в повідомленні.

У Міненерго зазначають, що державні вугледобувні підприємства Львівсько-Волинського басейну недоотримають значну суму грошових коштів від реалізації для виплати заробітної плати шахтарям.

Відзначається, що очікувані обсяги постачання вугілля з ресурсів державних вугледобувних підприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну становлять близько 80 тис. тонн на місяць. При цьому ТЕС "Західенерго" були спроектовані для споживання насамперед вугілля з цього регіону.

Нагадаємо, шахтарі Червонограда Львівської області мають намір цілодобово блокувати трасу Львів-Рава-Руська, яка веде до Польщі, через заборгованість по заробітній платі.