ua en ru

ДТЕК орендувала шахти ДП "Добропіллявугілля" та має намір інвестувати в них 2 млрд грн упродовж 5 років

Компанія ТОВ "ДТЕК Добропіллявугілля" (ДТЕК) орендувала цілісно-майновий комплекс державного підприємства (ДП) "Добропіллявугілля" та має намір інвестувати в шахти цього підприємства 2 млрд грн упродовж 5 років.

Як повідомляє прес-служба ДТЕК, договір оренди терміном дії 49 років був укладений з регіональним відділенням Фонду державного майна України (ФДМУ) в Донецькій області за підсумками конкурсу, проведеного в грудні 2010 р. Операція з передачі цілісно-майнового комплексу в оренду завершився 4 січня 2011 р.

Інвестиції будуть спрямовані на оновлення парку обладнання, капітальне будівництво, прирізку запасів, оптимізацію відпрацювання пластів, збільшення довжини лав та побудови системи управління охороною праці.

Як зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко, вугільне об'єднання стане частиною вертикально інтегрованої структури ДТЕК.

Крім того, завдяки інвестиціям до 2015 року очікується збільшення обсягу видобутку вугілля в об'єднанні з 2,8 до 5,2 млн т на рік.
Видобуте вугілля буде постачатися на Зуєвську ТЕС і Курахівську ТЕС ТОВ "Східенерго", Ладижинську ТЕС і Бурштинську ТЕС ВАТ "Західенерго", Запорізьку ТЕС ВАТ "Дніпроенерго", а також на коксохімічні комбінати України. Близько 5% вугілля буде використано для власних потреб та виконання соціальних програм, наприклад, опалення міст та селищ.

ДТЕК - приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії.
Блок генерації представлений ТОВ "Східенерго" і асоційованою компанією ВАТ "Дніпроенерго", у якій ДТЕК володіє 47,55% акцій. За підсумками роботи у 2009 р. частка цих компаній у тепловій генерації України склала: "Східенерго" - 25,3%, "Дніпроенерго" - 20,5%.