ua en ru

У Донецькій області затримали банду за шахрайство відносно переселенців

У Донецькій області затримали банду за шахрайство відносно переселенців Ілюстративне фото (УНІАН)

За вказаним фактом відкрито кримінальну справу

У Донецькій області правоохоронці затримали банду за шахрайство відносно переселенців. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національної поліції України.

"Упродовж 2017 року троє осіб під приводом оформлення пенсій жителям тимчасово непідконтрольної території України залишили без грошей більше 200 людей", - йдеться у повідомленні.

Крім того, повідомляється, що підприємець з Краматорська повідомив правоохоронцям, що викрадено його співробітниці і за неї вимагають 80 тисяч доларів. У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали у Слов’янську викрадачів та "полонену". Як було встановлено, викрадення - це одна з афер на рахунку банди.

За допомогу в оформленні пенсій шахраї вимагали 3,5 тис. гривень. Як повідомляється, двоє чоловіків знаходили людей, яким необхідно було оформлення, а жінка вирішувала "питання" у філіалах відповідних соцустанов, але свою частину домовленості не виконала. Коли чоловіки приїхали до жінки з вимогою повернути борг, жінка запропонувала їм ідею з її викраденням, а в жертви обрали її керівника.

Наразі за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.146 "Незаконне позбавлення волі або викрадення людини", після проведення слідчих дій зловмисникам буде інкриміновано шахрайство.

У Донецькій області затримали банду за шахрайство відносно переселенцівУ Донецькій області затримали банду за шахрайство відносно переселенців

Фото: затримання зловмисників (npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одеській області шахраї наживалися на фіктивному земельному кадастрі.