ua en ru

У Донецькій області СБУ вилучила вогнемети і боєприпаси

У Донецькій області СБУ вилучила вогнемети і боєприпаси Фото: СБУ (УНІАН)

СБУ викрила у районі АТО 2 схованки з вогнеметами і боєприпасами

В Донецькій області Служба безпеки України (СБУ) вилучила два арсенали зі зброєю, зокрема, з вогнеметами і боєприпасами виробництва Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Дві схованки з військовими засобами ураження виявили співробітники Служби СБУ спільно з військовослужбовцями Збройних сил України в районі проведення антитерористичної операції", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, з схрону, облаштованого в покинутій будівлі поблизу Слов'янська, правоохоронці вилучили три реактивних піхотних вогнемета "Джміль". Експерти проводять дослідження ідентифікуючих ознак вогнеметів, оскільки на території України виробництво подібного озброєння не проводиться.

У Донецькій області СБУ вилучила вогнемети і боєприпаси

Фото: вогнемети, виявлені СБУ

Крім того, поблизу одного з селищ Донецької області, в так званій "сірій зоні", оперативники виявили осколковий постріл ОГ-7В до ручного протитанкового гранатомету РПГ-7.

Повідомляється, що згідно з висновками фахівців, боєприпас розроблений оборонним підприємством РФ "Науково-виробниче підприємство "Базальт", м. Москва і прийнятий на озброєння російською армією в 1999 році.

altaltaltalt

Фото: Вогнемети і боєприпаси, вилучені СБУ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що арсенал зброї та боєприпасів СБУ вилучила у мешканця одного з селищ Мар'їнського району Донецької області.