ua en ru

У Донецькій області зупинено транзит амфетаміну з окупованої Макіївки

У Донецькій області зупинено транзит амфетаміну з окупованої Макіївки Фото: конфісковані наркотики (НПУ)

Задокументовано збут небезпечного наркотику у великих розмірах

Співробітниками управління протидії наркозлочинності спільно зі слідчим управлінням поліції в Донецькій області за сприяння Державної прикордонної служби задокументовано збут небезпечного наркотику у великих розмірах. Наркоторговку викрито й затримано, повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що у вересні 2017 року до оперативників надійшла інформація про те, що на українську територію з тимчасово окупованої Макіївки надходить амфетамін, переважно поштовими відправленнями.

"При документуванні факту збуту з’ясувалося, що постачанням займалася мешканка 1982 року народження. Клієнтську базу фігурантка підбирала за допомогою мережі Інтернет. Знайомилася з потенційними покупцями, в розмові пропонувала заборонений товар, а далі відправляла замовлення за адресами їхнього проживання. Лише в якості виключення передавала наркотик із рук у руки. Під час чергової такої передачі наркоторговку було затримано", - йдеться в повідомленні.

Наразі підозрювана співпрацювати з правоохоронцями відмовляється. Незважаючи на це, обшукові й інші невідкладні оперативні та слідчі заходи тривають, доповіли у відомстві.

У Донецькій області зупинено транзит амфетаміну з окупованої МакіївкиУ Донецькій області зупинено транзит амфетаміну з окупованої МакіївкиУ Донецькій області зупинено транзит амфетаміну з окупованої МакіївкиУ Донецькій області зупинено транзит амфетаміну з окупованої Макіївки

Фото: амфетамін із окупованого Донбасу (НПУ)

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК (збут наркотичних засобів у великих розмірах). Поліцейським ще належить встановити та перекрити канал надходження амфетаміну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Василькові Київської області співробітники Служби безпеки України виявили нарколабораторію з виготовлення амфетаміну.