ua en ru

У Донецькій області у 79-річної мешканки вилучили 25 кг вибухівки, - МВС

У Донецькій області у 79-річної мешканки вилучили 25 кг вибухівки, - МВС Фото: МВС України

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У 79-річної мешканки міста Часів Яр (Донецька область) співробітники Міністерства внутрішніх справ України (МВС) вилучили 25 кг пластиду. Про це повідомляє прес-служба Артемівського МВ ГУМВС України в Донецькій області.

"Співробітниками Артемівського МВ спільно з оперативною групою СБУ м. Артемівська в оселі 79-річної мешканки міста Часів Яр були виявлені і вилучені пакунки з вибуховою речовиною. За попереднім висновком експертів, в коморі пенсіонерки знаходилося 25 кг пластиду", - йдеться в повідомленні.

Пенсіонерка пояснила, що останнім часом коморою користувався її 32 річний онук, який зберігав там свої речі. Жінка не підозрювала про наявність вибухової речовини в підсобному приміщенні.

"Речові докази направлено для проведення експертизи. На даний час правоохоронцями вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження власника небезпечного складу", - додали правоохоронці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, Служба безпеки України (СБУ) виявила схованку з боєприпасами бойовиків поруч з розташуванням український військ у селищі Новгородське Донецької області. Правоохоронці припускають, що схованка мала забезпечувати роботу диверсійно-розвідувальних груп.