ua en ru

У Донецькій обл. СБУ затримала інструктора бойовиків ДНР

У Донецькій обл. СБУ затримала інструктора бойовиків ДНР Фото: СБУ

Чоловік навчав бойовиків снайперській стрільбі

У Костянтинівці Донецької області Служба безпеки України (СБУ) затримала місцевого мешканця, який воював на боці терористичного угруповання так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як повідомляється, у вересні минулого року у Донецьку зловмисник вступив до терористичного "казачого" формування зброярем. Маючи досвід використання нарізної зброї та оптики, він став інструктором та навчав бойовиків снайперській стрільбі.

"Терорист пройшов диверсійну підготовку у спеціальних тренувальних таборах, брав активну участь у бойових діях проти українських підрозділів поблизу Дебальцевого, Вуглегірська і Світлодарська Донецької області", - повідомляють у прес-службі.

Зазначається, що у травні-липні 2015 року через переслідування з боку фейкової спецслужби терористів "МДБ ДНР" та розформування "казаків" намагався виїхати до Росії. Зловмисник повернувся до Костянтинівки для виготовлення документів, де і був затриманий співробітниками СБ України.

Повідомляється, що боячись притягнення до кримінальної відповідальності бойовик переховувався у матері та носив при собі ручну гранату "РГД-5". Наразі тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові СБУ викрила конвертцентр, що обслуговував бойовиків ЛНР.