ua en ru

На Донбасі створюють базу біометричних даних бойовиків, - розвідка

На Донбасі створюють базу біометричних даних бойовиків, - розвідка Фото: бойовик (vk.com sdd_sevastopol)

Командування Збройних сил Російської Федерації посилює контроль за діяльністю з’єднань і частин оперативного угруповання бойовиків на Донбасі. Також там створюють єдину базу біометричних даних військовослужбовців російських окупаційних військ.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

За даними української розвідки, з 12 вересня ц.р. у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК триває робота комісії штабу 8 армії Південного військового округу ЗС РФ з перевірки питань бойової та мобілізаційної готовності, укомплектованості особовим складом.

Водночас співробітники "міністерств внутрішніх справ" російських окупаційних адміністрацій під кураторством ФСБ РФ здійснюють заходи зі створення єдиної бази біометричних даних (дактилоскопічного обліку) бойовиків.

Зазначається, що дактилоскопіюванню підлягає весь особовий склад з’єднань і частин окупантів, за винятком кадрових військовослужбовців ЗС РФ, які відряджені на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, спостерігачі моніторингової місії ОБСЄ виявили, що бойовики будують нові позиції в Луганській області, що є порушенням умов перемир'я.

Також раніше представник української делегації в ТКГ Сергій Гармаш заявив, що Росія хоче законсервувати конфлікт на Донбасі, щоб не втратити важелі впливу на Україну.