ua en ru

На Донбасі розкрили схему постачання товарів у Донецьк за сприяння митниці, - ГПУ

На Донбасі розкрили схему постачання товарів у Донецьк за сприяння митниці, - ГПУ Фото: Генпрокуратура України (screenshot google-maps)

Підозру у фінансуванні тероризму оголошено сімом фігурантам схеми

В Донецькій області викрили схему постачання товарів на тимчасово непідконтрольну територію за сприяння чиновників митниці, 7 фігурантам оголосили підозру у фінансуванні тероризму. Про це у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган.

Повідомляється, що в Донецькій області за сприяння митних органів функціонувала схема незаконного відшкодування ПДВ та вивезення товарів на тимчасово непідконтрольну Україні територію, а саме у Донецьк. Зокрема, через підприємства здійснювалося придбання продовольчих товарів (цукру, масла, шампанського і т. д.).

"Для надання легального вигляду операціям фігуранти через підконтрольні офшорні фірми підписують контракти на реалізацію зазначеної продукції в Грузії. Насправді продукція, перетинаючи митний кордон України, через територію Російської Федерації потрапляє в Донецьк, де реалізується підприємствами, які зареєстровані в так званій ДНР. Оформлення зазначених товарів здійснюється в режимі "імпорт" зі сплатою всіх обов'язкових митних платежів в бюджет терористів", - зазначила Сарган.

У подальшому з допомогою фіктивних операцій структури фігурантів схеми зверталися в органи ДФС для відшкодування ПДВ. В даний час встановлено факти незаконного відшкодування ПДВ на суму понад 2 млн гривень.

Прокуратура спільно з СБУ по даній справі провела обшуки на території Донецької, Київської та Харківської областей за місцями проживання фігурантів схеми, на складах, офісах і Донецькій митниці, в ході яких вилучила печатки підприємств, бухгалтерію, комп'ютерну техніку, грошові кошти у сумі 53 тис. доларів і 250 тис. гривень. На рахунки підприємств накладено арешти. Після проведених обшуків 4 фігурантів затримано. В середу, 14 червня, оголошено підозру у вчиненні зазначених правопорушень 7 учасникам схеми.

На Донеччині розкрито схему постачання товарів на тимчасово непідконтрольну територію за сприяння посадовців митних орга...

Опубліковано Ларисою Сарган 14 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в ООН заявили про понад 400 тис. позбавлених пенсії українських громадян з ДНР і ЛНР.