ua en ru

На Донбасі за тиждень бойовики більше 3 тис. разів порушили режим припинення вогню, - Хуг

На Донбасі за тиждень бойовики більше 3 тис. разів порушили режим припинення вогню, - Хуг Фото: Олександр Хуг (osce.org/Jonathan Perfect)

СММ ОБСЄ зафіксувала понад 3 тис. порушень режиму припинення вогню

За тиждень спостерігачі Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні зафіксували понад 3 тис. випадків порушення припинення вогню на Донбасі. Про це сьогодні під час брифінгу заявив перший заступник СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулого тижня СММ ОБСЄ в Україні зафіксувала 3 286 порушень режиму припинення вогню. Всі вони були здійснені сторонами, які зобов'язалися більше не робити таких порушень", - заявив Хуг.

Так, він повідомив, що минулого тижня СММ також 86 раз зафіксувала озброєння, розташоване з порушеннями відповідних ліній відведення.

Наголошується, що 32 рази такі випадки були зафіксовані на підконтрольних територіях України і 54 рази в непідконтрольних уряду районах. Крім того, спостерігачі фіксували наявність мін вздовж всієї лінії зіткнення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики в районі населеного пункту Пікузи під Маріуполем замаскували в лісопосадці танки і бойові машини піхоти перед візитом Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.