ua en ru

Борг споживачів за електроенергію сягнув майже 890 млн гривень

Борг споживачів за електроенергію сягнув майже 890 млн гривень Фото: кияни накопичують борги перед "Київенерго"

Борг населення перед "Київенерго" збільшився до 223,6 млн гривень

Заборгованість споживачів столиці за використану електричну енергію перед ПАТ "Київенерго" з початку 2016 року зросла в 1,4 рази і за станом на 1 вересня поточного року склала 889,2 млн гривень. Про це повідомляється на сайті компанії.

Найбільший приріст заборгованості за електроенергію перед компанією продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, населення, а також підприємства і організації, які фінансуються з державного бюджету. Сумарно заборгованість цих споживачів зросла майже на 245,5 млн гривень і склала майже 660 млн гривень, у тому числі борг "АК "Київводоканал" з початку року виріс на 206,5 млн гривень і склав 375,6 млн гривень.

Мешканці столиці з початку поточного року збільшили заборгованість за спожиту електричну енергію перед "Київенерго" на 25,3 млн гривень до 223,6 млн грн. Збільшення заборгованості відбулося у всіх районах столиці.

Найбільшими боржниками є споживачі Дарницького, Солом'янського та Дніпровського районів. Їх сумарна заборгованість станом на 1 вересня склала 31,8 млн гривень, 25,4 млн гривень і 24,8 млн гривень відповідно.

Борг споживачів за електроенергію сягнув майже 890 млн гривень

Фото: динаміка заборгованості споживачів перед "Київенерго" за категоріями

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася до 21,5 млрд гривень.