ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася до 21,5 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилася до 21,5 млрд гривень Фото: борг підприємств перед "Нафтогазом" знову збільшився

За підсумками тижня відповідний борг за використаний природний газ збільшився на 535 млн грн

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ збільшилася за минулий тиждень на 535 мільйонів гривень (2,5%), склавши 21,5 млрд грн станом на 13 вересня 2016. Про це повідомили сьогодні в прес-службі НАК.

зокрема, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, що складає близько 84% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 11%, тоді як борг прямих промислових споживачів - близько 5%.

Разом з тим заборгованість "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, збільшилася за минулий тиждень на 144 мільйонів гривень (14,7%) при загальній сумарної заборгованості ПАТ в розмірі близько 1,124 млрд грн.

Що стосується підприємств ТКЕ і ТЕЦ, то їх сумарна прострочена заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" за природний газ при виробництві теплової енергії становить близько 18 млрд грн, з них за поточний рік – 2,8 мільярда гривень. В цілому, за минулий тиждень сумарний борг тепловиків збільшився на 409 млн гривень (2,3%).

Нагадаємо, за минулий тиждень заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" знизилася до 21 млрд гривень.