ua en ru

Борг облгазів перед "Укртрансгазом" збільшився до 28,3 млрд гривень

Борг облгазів перед "Укртрансгазом" збільшився до 28,3 млрд гривень Ілюстративне фото (utg.ua)

Найбільше заборгували газорозподільні компанії Дмитра Фірташа

Загальна заборгованість газорозподільних компаній за послуги балансування перед "Укртрансгазом" у жовтні 2018 року збільшилась на 3% - з 27,4 до 28,3 млрд грн. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу компанії.

За даними "Укртрансгазу", борг газорозподільних компаній, що входять до групи "Регіональна газова компанія" Дмитра Фірташа, виріс ще на 558 млн грн (3%) у відношенні до вересня та дорівнює 18,7 млрд грн.

Серед газорозподільних компаній, що входять до групи РГК, найбільшу динаміку продемонструвало ПАТ "Закарпатгаз" - зростивши заборгованість на 135 млн грн (60%) до 357 млн грн. Значну динаміку продемонструвало також ПАТ "Київоблгаз", яке наростило борг майже на 80 млн грн у жовтні - до 1,6 млрд грн. Найбільшим боржником залишається ПАТ "Харківміськгаз" з боргом 5,5 млрд грн.

Борг облгазів перед "Укртрансгазом" збільшився до 28,3 млрд гривень

utg.ua

За даними АТ "Укртрансгаз", за 10 місяців компанія витратила на покриття небалансів природного газу в ГТС України понад 15 млрд грн, з яких споживачами сплачено 5 млрд грн, що складає лише 33% від нарахованої суми. Несанкціонований відбір при цьому склав більше 1 млрд куб. м газу, або 93,4% від фактичного обсягу балансування.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює держане регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), перенесла введення добового балансування газу з 1 грудня 2018 року на 1 березня 2019 року.