ua en ru

Прибутковість держоблігацій США вперше перевищила 3%

Прибутковість держоблігацій США вперше перевищила 3% Фото: ілюстративне фото

Експерти пов'язують це з наміром ФРС підвищити облікові ставки

Прибутковість 10-річний державних облігацій Казначейства США вперше за чотири роки перевищила 3%. Про це повідомляє Bloomberg.

Прибутковість держоблігацій США вперше перевищила 3%

Як повідомляється, аналітики пов'язують це з надлишком пропозиції та наміром Федеральної резервної системи підвищити облікову ставку.

Прибутковість, яка є орієнтиром для всього, від іпотечних кредитів США до доларових облігацій у країнах, піднялася до 3,0014% у вівторок вНью-Йорку. Зростання прибутковості в середньому склав 14,9 трлн. доларів. Самі останні прогнози чиновників ФРС передбачають два додаткових підвищення ставок у 2018 році. Трейдери вважають, що підвищень буде більше.

"В даний час ми в основному націлені на наш цільовий показник в середині року", - сказав Джей Баррі, стратег JPMorgan Chase & Co.

Звичайно, тільки тому, що ринок досяг рубежу не означає, що інвесторам потрібно не потрібно трохи турбуватися про безнадійних процентних ставках. За оцінками JPMorgan, 10-річна прибутковість досягне до кінця 2018 року 3,15%, як і середній прогноз 56 аналітиків, опитаних Bloomberg.

Однак, на сьогоднішній день, трейдери облігацій повинні боротися з збільшенням нового державного боргу. Бюджетний дефіцит в США перевищить 1 трлн доларів до 2020 року, що на два роки раніше, ніж передбачалося раніше. Саме такі прогнози наводяться в проекті держбюджету США, дебати за яким відбулися в Конгресі в цьому місяці. У той же час ФРС коригує свій баланс, а це означає, що сума чистого нового боргу буде зростати в наступні роки.

Казначейство попросило первинних дилерів дати прогнози щодо потреб запозичень Америки протягом наступних трьох фінансових років.

Нагадаємо, Федеральна резервна система США має намір і надалі підвищувати базову процентну ставку за умови плавного зростання споживчих цін не вище за таргетований рівня на істотну величину.