ua en ru

Домовленості з РФ дають початок новому етапу економічного зростання України, - Янукович

Досягнуті з Російською Федерацією домовленості дають можливість інноваційного оновлення економіки України та продовження її модернізації. Про це заявив Президент України Віктор Янукович сьогодні на засіданні Ради регіонів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Моя принципова позиція: досягнуті нові відносини з Росією - це лише умова і вимога до наших внутрішніх перетворень. Не треба чекати, що відбудеться якесь диво. Треба використати ці можливості і знайти ефективні шляхи використання цих ресурсів", - сказав Янукович.

За його словами, завдяки домовленостям з Росією відкриються шляхи до створення нових робочих місць, забезпечення підприємств новими контрактами та "можливостями інноваційного оновлення".

Янукович пояснив "форсування" переговорного процесу з РФ суттєвим ускладненням двосторонніх торгівельно-економічних відносин.

"Цей період не можна рахувати місяцями. Він розпочався кілька років тому, а в останні місяці він дуже загострився. Тому ми вимушені були форсувати переговорний процес з Росією", - зазначив він.

Янукович також зазначив, що завдяки "розумінню, політичній волі та зустрічним крокам російського керівництва" Україна отримали пакет вкрай необхідних угод.

"Ми йшли до цих умов, фактично, чотири роки, долаючи так звану спадщину контракту Тимошенко 2009 р.", - підкреслив Президент.