ua en ru

Договір України і США про "відкрите небо" набув чинності

Договір України і США про "відкрите небо" набув чинності Фото: Володимир Омелян

Уряди України і США завершили всі юридичні формальності

Україна і США завершили всі юридичні формальності для вступу в силу договору про "відкрите небо". Про це у Facebook повідомив заступник міністра інфраструктури Володимир Омелян.

"З сьогоднішнього дня Україна і США є повноцінними партнерами у Відкритому небі! Як повідомило посольство США в Україні, завершені всі юридичні формальності і угода між урядом України і урядом Сполучених Штатів Америки про повітряні перевезення вступила в силу", - повідомив Омелян.

Документом вводяться наступні зміни у повітряному сполученні між Україною та США:

- надається можливість авіакомпаніям обох сторін виконувати польоти з правом п'ятої свободи (право приймати на іноземній території пасажирів, що прямують на територію будь-якої третьої держави, а також адресовані туди ж вантаж і пошту і право висаджувати пасажирів і вивантажувати вантаж і пошту, які направляються з будь-якої території, в країні-подписанте угоди);

- встановлюється довільна частота і ємність повітряних перевезень авіаперевізниками обох сторін;

- дозволяється самостійне наземне обслуговування в аеропортах

Відсьогодні Україна і США є повноцінними партнерами у Відкритому небі!Як щойно повідомило Посольство США в Україні, за...

Опубликовано Volodymyr Omelyan 14 января 2016 г.

Нагадаємо, в липні 2015 року міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський доручив Державній авіаційній службі "відкрити небо" між Україною та іншими країнами на рівні двосторонніх угод.