ua en ru

Пивоварський доручив Державіаслужбі підготувати угоди щодо "відкритого неба" з іншими країнами

Пивоварський доручив Державіаслужбі підготувати угоди щодо "відкритого неба" з іншими країнами Фото: Андрій Пивоварський

Пивоварський попросив Клімкіна долучитися до процесу

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський доручив Державній авіаційній службі "відкрити небо" між Україною та іншими країнами на рівні двосторонніх угод. Про це міністр написав у своєму Facebook.

"Сьогодні поставив Державіаслужбі завдання відкрити небо між Україною та іншими державами на рівні двосторонніх угод. Робимо все можливе, щоб угода про спільний авіаційний простір з ЄС була підписана якомога швидше. Проте, незважаючи на тиск, який ми створюємо, я розумію, що суперечка навколо Гібралтару - це проблема, вирішення якої від нас не залежить", - написав він.

За словами міністра, зараз діють близько 70 двосторонніх угод про повітряне сполучення між Україною та іншими країнами, 11 з яких не містять жодних обмежень щодо кількості перевізників, рейсів або пунктів призначення.

"Державіаслужба пропонуватиме країнам зняти обмеження в двосторонньому порядку. Я прошу Міністерство закордонних справ України Павла Клімкіна долучитися до цього процесу, нам знадобиться підтримка послів України за кордоном", - зазначив Пивоварський.

Сьогодні поставив Державіаслужбі задачу відкрити небо між Україною та іншими державами на рівні двосторонніх угод. Робим...

Posted by Андрій Пивоварський - Andrii Pyvovarskyi on 29 липня 2015 р.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів схвалив запровадження принципу "відкритого неба" між Україною і Сполученими Штатами Америки, прийнявши розпорядження від 8 липня 2015 р. № 703-р "Про підписання Угоди між Урядом України і Урядом Сполучених Штатів Америки про повітряних перевезеннях".