ua en ru

До кінця тижня гуманітарний рейс Ахметова доставить на Донбас понад 200 тис. наборів

До кінця тижня на Донбас з Дніпропетровська доставлять більше 200 тис. гуманітарних наборів, у тому числі 11 тис. дитячих наборів у рамках проекту Ріната Ахметова "Допоможемо дітям". Про це повідомляє інформаційний центр гуманітарної штабу Ахметова.

Відзначається, що основна частина дитячих наборів буде відправлена в Донецьк. Також волонтери зроблять все можливе, щоб доставити 1,5 тис. наборів для дітей у Краснодоні, де критична ситуація із-за повної відсутності виплат, і не разу не вдавалося доставити гуманітарну допомогу.

За підрахунками гуманітарного штабу Ріната Ахметова, в зоні АТО знаходиться близько 40 тис. дітей у віці до 2-х років, чиї батьки не можуть забезпечити їх найнеобхіднішим.

В інформаційному штабі відзначають, що до складу 150 тис. продуктових наборів, які будуть направлені в Донецьк, окрім традиційних олії, круп, консервів, борошна, цукру, печива, згущеного молока, входять в цей раз також каші швидкого приготування, що дозволить готувати їжу в умовах відсутності електрики. Інші продукти будуть передані в Маріуполь, Дзержинськ, Артемівськ, Сніжне, Костянтинівку, смт Новогородское Донецької області та Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Краснодон, Станично-Луганський район, Щастя Луганської області.

У штабі повідомили, що черговий рейс відправиться на Донбас на наступному тижні. Всього гуманітарних штабом в регіон доставлено понад 620 тис. гуманітарних наборів для найбільш незахищених категорій мешканців і вимушених переселенців. До кінця року, відповідно до завдання, поставленого Рінатом Ахметовим, гуманітарний рейс принесе людям не менше 1 мільйона пакетів.