ua en ru

У Дніпропетровській області затримали на хабарі працівника ліцею

У Дніпропетровській області затримали на хабарі працівника ліцею Фото: затримана (npu.gov.ua)

Посадовець отримував гроші шляхом перерахунку їх на банківський рахунок

У середу, 26 вересня, оперативники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції спільно з працівниками Павлоградської місцевої прокуратури затримали на хабарі у 34 тис. гривень працівника ліцею. Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Дніпропетровській області.

Як зазначають у поліції працівник навчального закладу вимагала гроші від підприємця за укладання договору на виконання будівельних робіт та подальше підписання актів про їх виконання. Жінка отримувала гроші шляхом перерахунку їх на банківський рахунок.

"Сьогодні, 26 вересня, працівники поліції та прокуратури затримали фігурантку у службовому кабінеті ліцею. Під час обшуку правоохоронці вилучили банківську картку, на яку підприємець перерахував 34 тис. гривень у якості хабара.
Посадовцю загрожує покарання, передбачене ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Донецькій області арештували двох посадовців ПФ за вимагання грошей у переселенців.

Також на хабарі у 2 тис. доларів затримали чиновника Дніпропетровської облради. Відомо, що правоохоронці затримали начальника відділу виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради. За прийняття рішення про безперешкодну передачу в оренду приміщень гаражів однієї із міських лікарень Дніпра посадовець вимагав 2 тис. доларів хабара.