ua en ru

У Донецькій області арештували двох посадовців ПФ за вимагання грошей у переселенців

У Донецькій області арештували двох посадовців ПФ за вимагання грошей у переселенців Фото: затримання посадовців ПФ (Андрій Лисенко)

Під час обшуків у посадовців ПФ вилучили понад 50 тис. гривень та понад 10 тис. доларів

У Донецькій області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою двом посадовцям Управління Бахмутського Пенсійного фонду України, котрі вимагали гроші у переселенців за оформлення пенсій та інших соціальних виплат. Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

За його словами, 23 вересня Краматорський міський суд підтримав клопотання прокуратури Донецької області та обрав запобіжний захід порушникам із можливістю внесення застави у сумі 35 тисяч гривень.

"Прокуратура не погоджується із розміром застави та буде оскаржувати її в апеляційному порядку. Двоє спільників, згідно з ухвалою суду, перебуватимуть під домашнім арештом", - зазначив Лисенко.

Раніше, 19 вересня 2018 року, правоохоронцями на черговій спробі отримати забар

затримано чотирьох учасників вказаної злочинної схеми.

Фото: затримання посадовців ПФ (Андрій Лисенко)

"Під час санкціонованих обшуків у фігурантів вилучено понад 50 000 грн та понад 10 000 доларів. Проведеними заходами встановлено, що зловмисники таким чином "заробляли" по декілька десятків тисяч гривень щоденно. З кожної особи, в залежності від способу отримання виплат та враховуючи особисті ситуації, учасники злочинної схеми отримували від 5500 до 10500 гривень", - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, на хабарі у 2 тис. доларів затримали чиновника Дніпропетровської облради. Відомо, що правоохоронці затримали начальника відділу виконавчого апарату Дніпропетровської обласної ради. За прийняття рішення про безперешкодну передачу в оренду приміщень гаражів однієї із міських лікарень Дніпра посадовець вимагав 2 тис. доларів хабара.