ua en ru

У Дніпропетровській обл. розробили новий оперативно-тактичний комплекс "Грім"

У Дніпропетровській обл. розробили новий оперативно-тактичний комплекс "Грім" Фото: на розробку нового комплексу підприємство не брало коштів у держави

Створення "Грому" почалося після закриття проекту щодо створення оперативно-тактичного комплексу "Сапсан" 2013 року

Державне підприємство "Павлоградський хімічний завод" разом з державним конструкторським бюро "Південне" розробили новий оперативно-тактичний комплекс "Грім". Про це 3 листопада повідомили в Павлогоадском хімзаводі, пише "Радіо Свобода".

За інформацією заводу, розробники готуються до випробувань.

Створення "Грому" почалося після закриття проекту щодо створення оперативно-тактичного комплексу "Сапсан" 2013 року, оповіданнях головний конструктор Леонід Шиман. На розробку нового комплексу, підприємство не брало коштів у держави, а залучало кредитні ресурси.

"Починаючи з 2013 року, ми спільно з КБ "Південне", не беручи грошей у держави, вирішили створити оперативно-тактичний комплекс "Грім" з дальністю стрільби більше, ніж у "Сапсана", для його подальшого експорту. Україна у свою чергу, могла б придбати цей комплекс для потреб ЗСУ в 6 разів дешевше. Оскільки проектування дослідних зразків здійснюється за рахунок коштів замовника і не вимагає бюджетних коштів, то сьогодні стоїть питання про те, щоб Міноборони України розглянуло необхідність прийняття комплексу на озброєння", - сказав Леонід Шиман.

За його словами, події в Криму і на Донбасі продемонстрували необхідність наявності в українській армії високоточного озброєння.

"З вересня ми активно продовжуємо роботу, заповнюємо двигуни так, щоб у грудні вони пішли на стендові і льотні випробування", - додав Шиман.

Нагадаємо, українська армія візьме на озброєння ряд нових бойових комплексів.