ua en ru

"Дніпроенерго" підозрюють у фінансуванні тероризму

"Дніпроенерго" підозрюють у фінансуванні тероризму Фото: "ДТЕК Дніпроенерго"

Суд дав дозвіл на проведення позапланової перевірки належить Ахметову акціонерного товариства "ДТЕК Дніпроенерго"

Суд дав дозвіл на проведення позапланової документальної перевірки фінансово-господарської діяльності ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" в рамках кримінального провадження за звинуваченням у фінансуванні тероризму. Про це свідчить постанову Бабушкінського районного суду Дніпропетровська від 13 жовтня, пишуть "Наші гроші".

За даними слідства, посадові особи "ДТЕК Дніпроенерго" за договором в червні 2014 купили у ТОВ "Східна Вугільно-Енергетична компанія" вугілля, який був поставлений на Криворізьку і Придніпровську ТЕС ТЕС. У свою чергу «Східна Вугільно-Енергетична компанія" перераховувало гроші ТОВ "Донантрацит", які переводилися в готівку і прямували на фінансове забезпечення терористичної діяльності".

З квітня 2015 року відносини між ТОВ "Східна Вугільно-Енергетична компанія" та ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" припинені.
У ході перевірки "ДТЕК Дніпроенерго" слідчі мають перевірити, зокрема, скільки вугілля було відвантажено від ТОВ "Східна Вугільно-Енергетична компанія", а також дійсно фірма повернула "ДТЕК Дніпроенерго" 315 млн грн невикористаних авансів. Перевірка триває з 19 жовтня по 6 листопада.

Власниками ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго» є Фонд держмайна (25%), а також "DTEK energy b.v." (Нідерланди, 43,81%) і "DTEK Holdings Limited" (Кіпр, 25%), підконтрольні Рінату Ахметову.

Засновницею ТОВ "Східна Вугільно-Енергетична компанія" є донеччанка Олена Лимонко, директором - Тетяна Паламарчук.

Нагадаємо, 28 жовтня Київський апеляційний господарський суд визнав законною приватизацію 25% "Дніпроенерго" холдингової компанії Dtek Holdings Limited.