ua en ru

Апеляційний суд повернув Ахметову 25% "Дніпроенерго"

Апеляційний суд повернув Ахметову 25% "Дніпроенерго" Фото: енергогенеруюча компанія "Дніпроенерго"

Київський апеляційний господарський суд визнав законною приватизацію 25% "Дніпроенерго" холдингової компанії Dtek Holdings Limited

Київський апеляційний господарський суд скасував рішення Господарського суду Києва, згідно з яким приватизація 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" холдингової компанії Dtek Holdings Limited визнана незаконною. Про це йдеться в постанові суду від 22 жовтня 2015 року.

Згідно думку суду, прокуратура не надала доказів, які б свідчили про правомірність заявлених ним вимог.

"Однак доводи апеляційних скарг підтвердилися під час розгляду даної справи, що в свою чергу свідчить про неповне з'ясування місцевим господарським судом обставин, що мають значення для справи, а також невірне застосування норм матеріального та процесуального права під час вирішення спору", - йдеться в постанові суду.

Враховуючи перераховані вище доводи, суд постановив апеляційні скарги Dtek Holdings Limited і ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" на рішення Господарського суду міста Києва від 30 липня 2015 року задовольнити.

Нагадаємо, в липні Господарський суд Києва скасував приватизацію 25% акцій енергогенеруючої компанії "Дніпроенерго" (Запоріжжя).