ua en ru

У Дніпрі з'явиться сміттєпереробний об'єкт

У Дніпрі з'явиться сміттєпереробний об'єкт Фото: сміття (УНІАН)

Договір з компанією планують підписати в лютому цього року

У Дніпрі 31 січня визначили хто стане інвестором для будівництва в місті сміттєпереробного об'єкту. Британська компанія Stopford Projects Limited була обрана конкурсною комісією, рішення схвалили депутати міської ради Дніпра. Про це передає Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні сесійним рішенням цей проект затверджено. Це дуже важливо. У нас вже є договір, за яким будуть визначені конкретні умови. Тепер ми чекаємо інвестиції", - розповів міський голова Дніпра Борис Філатов.

За кілька років в Дніпрі планують побудувати сміттєпереробний об'єкт на території полігону "Правобережний". Договір з компанією-инфвестором збираються підписати в лютому цього року. Вартість будівництва оцінюють у 60 млн фунтів стерлінгів.

"За умовами конкурсу, договір з інвестором укладається на 15 років. Після закінчення дії угоди об'єкт перейде у власність міської ради. Поява підприємства допоможе звести до мінімуму кількість відходів, які необхідно захоронювати. Вторинну сировину інвестор зможе використовувати за своїм розсудом протягом часу дії договору. Основна технологія, яка буде застосовуватися для переробки відходів - анаеробне зброджування", - повідомляє видання.

Нагадаємо, в Дніпрі створили казкову абетку для дітей.