ua en ru

Дніпро - Лаціо: Хочемо тепер виграти Лігу Європи, - Федецький

Дніпро - Лаціо: Хочемо тепер виграти Лігу Європи, - Федецький Фото: Артем Федецький

Захисник вірить у повторення минулорічного успіху

Захисник дніпропетровського "Дніпра" Артем Федецький прокоментував матч з "Лаціо", з якого дніпряни починають груповий етап Ліги Європи. Про це пише сайт УЄФА.

"Переглянувши статистику, можна помітити, що всі матчі плей-офф у Києві ми зіграли на нуль, а все тому, що діяли як одне ціле. У сучасному футболі за оборону відповідають не тільки чотири захисники і воротар. Відповідають всі 11 гравців, починаючи з нападника. Ми намагалися грати просто і надійно. Чим простіше ти граєш в обороні, тим надійніше відчуває себе вся команда", - сказав Федецький.

"Вболівальники - важлива частина футболу, і, звичайно, нам було некомфортно грати не на своєму стадіоні. Тим не менш, спасибі тим, хто нас підтримував. Спочатку таких було небагато, але ближче до півфіналу стадіон у Києві вже збирав аншлаг. З часом "Дніпро" почали по-справжньому поважати, і кількість наших прихильників по всій Україні істотно зросла. Ми відчули, що таке Ліга Європи, що означає пройти всі її стадії, зіграти у фіналі. Ми показали гідний результат і знову хочемо пройти далеко. В ідеалі - на один крок далі", - продовжив Артем.

"Однозначно, до нас будуть по-іншому ставитися суперники. На груповому етапі фортуна нам благоволила. Пощастило, зокрема, в гостьовому матчі з «Карабахом». І все ж своєю важкою працею і рішучим настроєм ми заслужили путівку у фінал. Суперники напевно бачили ті матчі і тепер знають, на що ми здатні. У нас є мрія, є мета. Якщо б ми перемогли у фіналі "Севілью", то зараз, напевно, відчували б приємне хвилювання. Але ми рук не опускаємо і хочемо випробувати це відчуття. А значить, нам є над чим працювати і є до чого прагнути", - додав захисник.

Нагадаємо, матч "Дніпро" - "Лаціо" відбудеться ввечері 17 вересня, а на РБК-Україна відбудеться онлайн-трансляція поєдинку.