ua en ru

Дніпро - Фіорентина: Італійці перемагають дніпрян

"Дніпро" в матчі Ліги Європи приймав італійську "Фіорентину". На гол з пенальті від Родрігеса дніпряни відповіли тим же - Селезньов відзначився з "точки". Але точний удар Амброзіні приніс перемогу італійцям.

"Дніпро" в матчі Ліги Європи приймав італійську "Фіорентину". На гол з пенальті від Родрігеса дніпряни відповіли тим же - Селезньов відзначився з "точки". Але точний удар Амброзіні приніс перемогу італійцям.

Дніпро - Фіорентина 1:2
Голи:
Селезньов, 57 (пен.) - Родрігес, 53 (з пен.), Амброзіні, 73
Дніпро: Бойко, Мандзюк (Бруну Гама, 79), Мазух, Чеберячко, Стринич, Ротань, Канкава, Федецький (Матеус, 58), Коноплянка, Селезньов, Зозуля
Фіорентина: Нето, Ронкалья, Родрігес, Комппер, Пісарро, Куадрадо (Хоакін, 77), Бакич (Борха Валеро, 55), Амброзіні, Алонсо, Матос, Фернандес (Томовіч, 85)
Вилучення: Пісарро, 86

У стартовому відрізку не було жодних конструктивних дій, оскільки навіть ціною героїчних зусиль просунутися з м'ячем хоча б на кілька метрів було виключно важко. На правах господарів частіше атакував "Дніпро", і на 13-й хвилині йому ледь не посміхнулася удача. Після прострілу Віталія Мандзюка голкіпер Нето, ще не звикший до м'яча, ледь не зрізав його у власні ворота.

Якщо в самому дебюті "фіалки", які грали без травмованих Джузеппе Россі і Маріо Гомеса, ще показувалися поблизу штрафного "Дніпра", то потім вони зосередилися виключно на боротьбі з потужними нападниками українців. На 23-й хвилині гості все-таки не стримали Євгена Селезньова, який увірвався в штрафну і небезпечно бив низом. З першою реальною загрозою біля своїх воріт Нето впорався. Господарі завелися і, незважаючи на всі "проти", навіть налагодили цілком стерпну комбінаційну гру.

Під кінець тайму "Дніпро" почав втомлюватися, і коштувало його вболівальникам затягнути веселу "Ти ж мене підманула", як перший момент створила "Фіорентина". Райдер Матос замикав небезпечний простріл, але, перебуваючи на лінії воротарського, як слід по м'ячу не влучив.

Переодягнувшись в свіже, на початку другого тайму "Фіорентина" відбилася від кількох атак, а потім в рідкісному випаді заробила пенальті. Руслан Ротань зніс Матоса, і Гонсало Родрігес холоднокровно реалізував 11-метровий. "Дніпро" став ще злішим і чотири хвилини потому повернув боржок італійцям. Давид Пісарро зіграв рукою у штрафному майданчику, і у Селезньова нерви витримали - 1:1.

Снігопад майже закінчився, а "Дніпро" продовжував шукати щастя біля чужих воріт. Гості ж вперед особливо не лізли, але в одній контратаці Хуан Куадрадо двічі небезпечно пальнув здалеку. А на 73-й хвилині гості несподівано рванули в атаку великими силами і забили другий гол. Массімо Амброзіні переграв у повітрі Івана Стрініча і замкнув навіс Борха Валеро складним ударом.

У час, що залишився "Дніпро" влаштував формений навал на ворота Нето, але йому не допомогло навіть видалення Пісарро.

Використані матеріали УЄФА